Steve Whittaker, eigenaar directeur The Lime Tree

De wereld in 1996

The Lime Tree viert dit jaar zijn 25 jaar jubileum. Voor ons reden voor een feestje in 2021! Wij hebben dit jaar een aantal leuke dingen en verrassingen gepland. Wij beginnen met een terugblik op de wereld in 1996, het geboortejaar van The Lime Tree. Waar waren wij? Wat deden wij en hoe zagen wij er toen uit?
Vrij normale winters en echt Nederlandse zomers om te beginnen. Richard Krajicek won Wimbledon, de Amsterdam Arena werd geopend en de stekker ging eruit bij Fokker. De dienstplicht werd afgeschaft, wat waarschijnlijk een zucht van verlichting opleverde bij een aantal van jullie.
Het klinkt als een Golden Oldie: Bill Clinton wordt gekozen als president van de Verenigde Staten. In Israël is Benjamin Netanyahu de nieuwe minister president… sommige dingen veranderen niet. Wereldwijd gebruikten 46 miljoen mensen het internet. Zou het echt wat worden?

In mijn persoonlijke leven had ik het druk met kleine kinderen. Hier is een foto van mij met mijn dochter Suzanne. Zij had een grote voorkeur om gedragen te worden boven lopen. Niet alleen kon je beter zien maar het was gewoon gezellig. Helaas voor haar is deze luxe nu al lang voorbij.

Bij The Lime Tree zijn wij begonnen omdat wij geïnspireerd werden door het gedachtengoed van mediation. De kern van de filosofie betreft een onpartijdige mediator die betrokkenen helpt bij een conflict zonder zich te mengen in de inhoud. Het werk van de mediator leidt tot nieuwe perspectieven, andere keuzes en het herstellen van het contact tussen partijen. De trainingen waar wij mee bezig waren en de mediations die wij uitvoerden waren doordrenkt van deze filosofie. Dit is door de jaren heen hetzelfde gebleven.

Ik krijg vaak de vraag: waarom The Lime Tree? Voor de liefhebbers: de naam The Lime Tree is gekozen omdat het de Engelse naam van de Lindenboom is (Soms ook the Linden tree genoemd). Het heeft niets te maken met limoenen. Wij vonden het heel toepasselijk omdat in oude Nederlands dorpen onder de Lindenboom of The Lime Tree veel activiteit was: vee werd verkocht, huwelijken werden voltrokken en conflicten werden beslecht onder de Lindenboom. Daarbij staat The Lime Tree voor liefde, vruchtbaarheid en, met name voor ons belangrijk, coöperatie. Voor ons viel toen alles op zijn plek en The Lime Tree werd geboren! Dank voor jullie steun aan ons in de afgelopen 25 jaar.

Gert Lozeman, Financieel manager The Lime Tree

Op 1 juli 2004 ben ik toegetreden tot het werknemers peloton van The Lime Tree. Naast de directie, bestaande uit Steve Whittaker en Adele Couzijn, waren er nog acht mensen in dienst. Als je dat vergelijkt met de huidige situatie kun je concluderen dat de automatisering en professionalisering veel invloed heeft gehad op het personeelsbestand. In 1996, het jaar dat The Lime Tree is

opgericht, zag de wereld er heel anders uit. In dat jaar:

  • heb ik mijn avondstudie S.P.D. succesvol afgerond
  • ben ik tot de conclusie gekomen dat drummen heel leuk is, maar dat ik helaas niet genoeg talent heb om daar een mooie carrière mee op te bouwen
  • trad Rowwen Hèze op in ons dorp op Koninginnedag.
  • was Isla Margarita mijn vakantiebestemming. Daar hoor je nu bijna niets meer over als reisbestemming en dat begrijp ik heel goed.
  • speelde ik korfbal, maar lag het hoogtepunt van mijn sportieve carrière reeds achter mij.

Tegenwoordig staat er een mooi team medewerkers en ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken.

Gytha Rengers, Coördinator trainingen The Lime Tree

In 1996, het jaar dat ik 26 werd, werkte ik als intercedente bij Randstad Gezondheidszorg. In opdracht van Randstad werden er foto’s gemaakt van intercedentes met hun flexwerkers en daarvan heeft deze foto in het hoofdkantoor in Diemen gehangen.

Tja…26 jaar… zelfstandig, ongebonden, wonend in het hartje van Utrecht…
Een tijd die ik nog wel eens over zou willen doen. Café Flater was mijn 2de huiskamer, de fiets m’n vervoermiddel en mijn lunch bestond uit rijstwafels met smeerkaas. Het leven was ongecompliceerd, kende weinig tegenslagen en ik genoot van alles wat er te ontdekken viel. Diepgaande gesprekken met huisgenoot Tom, lange wandelingen langs de singel met hond Spooky en naar muziek luisteren op mijn piep kleine balkonnetje………zo kwam ik mijn vrije uren wel door!

In 2021, het jaar dat ik 12 jaar werk bij The Lime Tree, ziet mijn leven er wel anders uit. Niets van wat hierboven staat beschreven is nog aanwezig maar heeft plaats gemaakt voor een wat evenwichtiger, rustiger, niet minder boeiend leven. Alleen de diepgaande gesprekken met Tom zijn gebleven.

In de 12 jaar bij The Lime Tree heb ik het bedrijf en mezelf zien veranderen. Het ene onlosmakelijk ve

rbonden met het ander. The Lime Tree, en alles en iedereen daaromheen, heeft grote invloed gehad op wie ik nu ben. En ik mag geloof ik wel zeggen dat ik invloed heb gehad op waar The Lime Tree nu staat.

 

Marijke Holtel, Coördinator mediation The Lime Tree

1996… Wat een tijd geleden, ik was 13 jaar oud en liep met mijn veel te grote rugzak door de middelbare school. In mijn vrije tijd was ik op het korfbalveld te vinden of zat ik sport te kijken op tv. De Wimbledon finale was natuurlijk het hoogtepunt van het jaar.

11 jaar later, ik had geen idee wat ik na mijn studie wilde, kwam ik bij The Lime Tree terecht. Mijn bedoeling toen was om hier werkervaring op te doen totdat ik wist wat ik wilde worden. Inmiddels zijn we ruim 13 jaar en verschillende functies verder en zit ik nog steeds op mijn plek. Ik kan wel zeggen dat The Lime Tree grote invloed heeft gehad op de persoon die ik nu ben.

 Pien Hoogenboom, Hoofd Mediation & Training The Lime Tree

Ik trouwde 25 jaar geleden met mijn grote liefde Bob. Ook was ik in 1996 zwanger van onze eerste dochter. Ik herinner me geregel rondom de trouwerij, de huwelijksdag, de huwelijksreis en ook het werk waar we toen samen mee bezig waren. Ons eerste huis samen en de voorbereidingen voor een veel grotere verandering: de geboorte van Sophie begin 1997.

Ik ben in 2009 komen werken voor The Lime Tree. Ik herinner me een overdracht van Niels mijn voorganger. Ik keek in de kamer waar mijn collega’s zaten en zag alleen maar mannen. Niet veel later zou met de komst van Gytha en mij een flinke dosis vrouwelijk werknemerschap worden toegevoegd. Inmiddels is het bijna gelijk. Wat ik me ook goed herinner is dat ik op mijn 3e werkdag begonnen ben met mijn mediationopleiding. Het zou nog ruim 10 jaar duren voordat ik me ook in het register liet inschrijven, maar de basis lag in 2009.
Laatst vroeg iemand tijdens een training: wie is Pien zonder The Lime Tree. Na een korte existentiële crisis kwam ik er achter dat er nog steeds een Pien zou zijn, maar dat een groot deel daar van toch echt verbonden is aan The Lime Tree. Dat komt door mijn collega’s en zeker ook door wat mediation voor mij is gaan betekenen. Een levenshouding die ik nooit meer kwijt raak!

 

Robert Oonk, coördinator Marketing en PR The Lime Tree

25 jaar geleden was ik 8 jaar oud. Ik zat in groep 5 en mijn wereld was een speeltuin: ik vond het heerlijk om binnen en buiten te spelen. Op een dag kwam mijn vader terug van een zakenreis uit Amerika met een enorme doos K’NEX. Mijn broertje en ik hadden de primeur, want in Nederland was het nog niet verkrijgbaar. We hadden urenlang speelplezier!

Toen ik 5 jaar geleden bij The Lime Tree kwam werken deden we een weinig reviews en video’s. Beiden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken.