The Feedback Company

We vragen cursisten na de opleiding om een beoordeling te schrijven voor de website van Feedback Company. Zo kunnen nieuwe cursisten lezen wat oud-cursisten van de opleidingen vinden. Alle beoordelingen zijn betrouwbaar: ze zijn geverifieerd en écht (lees hier meer over de werkwijze van The Feedback Company).

Soms krijgen we via e-mail uitgebreidere reacties van cursisten die hun ervaringen willen delen over de opleidingen:

Deelnemers aan het woord

Silvia Kruithof, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
Ik was in de veronderstelling al heel stevig in mijn schoenen te staan op het gebied van communicatie en gespreksvaardigheden. Maar wat heb ik een hoop bijgeleerd tijdens mijn opleiding bij The Lime Tree.

Waardevolle nieuwe inzichten en vaardigheden opgedaan onder de bezielende begeleiding van toptrainers.

Hier heb ik de rest van mijn leven baat bij.

Renaldo van de Schuur, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
De volledige opleiding was goed gestructureerd en bood een grondige verkenning van de essentiële aspecten van mediation. Vooral Module 3, waarin intensief werd geoefend met trainingsacteurs, was een hoogtepunt van de opleiding. De praktische toepassing van de verworven kennis in realistische scenario’s heeft mijn zelfvertrouwen als mediator aanzienlijk vergroot.

Ik wil benadrukken dat de voorbereidingen voor de opleiding goed waren. De aandacht voor detail en de ondersteuning van het docententeam hebben bijgedragen aan mijn succes bij het afleggen van het examen. Het feit dat ik direct slaagde, getuigt van de effectiviteit van het lesmateriaal en de professionele begeleiding.

De nadruk op empathie, neutraliteit en effectieve communicatie heeft niet alleen mijn professionele vaardigheden als mediator verbeterd, maar heeft ook mijn algemene begrip van conflictoplossing verdiept. Ik ben ervan overtuigd dat de opgedane kennis en ervaring tijdens de opleiding mijn toekomstige inzetbaarheid als mediator positief zullen beïnvloeden.

Ik wil mijn waardering uitspreken voor het toegewijde team van The Lime Tree. Ik ben klaar om mijn nieuw verworven vaardigheden toe te passen in de praktijk en kijk ernaar uit om mijn mediatorschap verder te ontwikkelen.

Rob Verkerke, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
Viavia kwam ik bij The Lime Tree terecht voor mijn opleiding tot mediator. Eerst volgde ik als proef een workshop over team mediation. Die workshop viel goed, de inhoud, de sfeer, de aanpak. De zesdaagse, de twee theoriedagen en ook vier oefendagen volgden met eenzelfde positieve ervaring. En als laatste deed ik 2x een video-assessment met oefendag. Dit alles in één jaar. Nu begint het echte werk als gecertificeerd mediator. Ik kom zeker terug hier voor bijscholing en weet zeker dat ze met me meedenken als ik eens een vraag heb.

Nienke Pleket, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
De 12-daagse complete basisopleiding heb ik met heel veel plezier gevolgd. De trainers kunnen allemaal putten uit een enorme rugtas vol ervaring, waardoor theorie echt gaat leven en de praktijkoefeningen des te waardevoller zijn.

Als ik kijk hoe ik de rollenspellen in de eerste paar dagen deed en waar ik nu sta, dan is dat echt een wereld van verschil. Wat ik daarbij fijn vind, is dat je geen ’truckjes’ leert, maar je echt ontdekt wat bepaalde vragen, interventies en je houding voor effect heeft op de partijen en het gesprek dat ze hebben. Hierdoor ontdek je wat bij jou als persoon past en kun je de mediatorrol pakken op een manier die echt bij je past.

Ruben Prins, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd en een video opname gedaan:
De training stond al een tijdje op mijn wensenlijst en inmiddels heb ik de basisopleiding met goed gevolg kunnen afronden.
Op alle punten is dit goed verzorgd door The Lime Tree. De informatievoorziening, de kwaliteit van de diverse trainers, het uitgebreide studiemateriaal, (boeken, filmpjes, oefencasuistiek) en de begeleiding bij het assessment.
De verwachtingen meer dan waargemaakt!

Brigitte Spiegeler, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet en de opleiding Teamconflicten gevolgd:
‘In een prachtige bosrijke omgeving ben je in uitstekende handen bij The Lime Tree om alle kneepjes van het mediation vak te leren’

Jan Mijnders, heeft de basisopleiding, Conflictcoaching, Teamconflicten en Arbeidsmediation gevolgd:
Mijn eerste ervaring met de basis opleiding mediation was uitstekend en maakte mij nieuwsgierig naar andere door The Lime Tree verzorgde opleidingen zoals Conflictcoaching, Teamconflicten en Arbeidsmediation. Allemaal heel goede en gedegen opleidingen. De programma’s zijn stuk voor stuk boeiend en afwisselend. Ze worden gegeven door zeer gedreven ervaren trainers. Trainers die met veel enthousiasme hun kennis overdragen aan zeer gemotiveerde cursisten. Er is een goede balans tussen theorie en kennisoverdracht met veel boeiende presentaties ondersteund met praktijkvoorbeelden. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel bij de trainers en ondersteunend personeel. Veel technieken geleerd en met rollenspellen, soms met professionele acteurs, geoefend. De oefeningen geven je inzicht en het  is erg leuk om te ervaren hoe te handelen in verschillende situaties. Soms zou je wat meer tijd en gelegenheid willen hebben om de door de trainers gegeven waardevolle tips en feedback nog eens te oefenen. De locaties zijn goed en de lunches heerlijk.

Goede mediation opleiding; maar naast de basis opleiding Mediation vind ik ook de andere trainingen stuk voor stuk een aanrader voor leidinggevende, ondernemingsraadleden en HR functionarissen!

Theo Kamphuis, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
Ik kijk met een goed gevoel terug op de mediation training bij The Lime Tree. De aangeboden leerstof, de persoonlijke benadering en het (samen) leren & oefenen maakt het tot een prettige en boeiende opleiding. Een dik compliment voor The LimeTreeTeam!

Jaqueline van Duijn, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet en de specialisatie Arbeidsmediator gevolgd:
Bij The Lime Tree heb ik zowel de volledige opleiding mediation als de vervolgopleiding arbeidsmediation gevolgd. Dit waren beiden uitstekende opleidingen. De expertise, ervaring en vaardigheden van de trainers (en de acteurs) waren top! Ook was het makkelijk om er ‘bij te blijven’ door een mooie mix van kennisoverdracht, oefeningen, rollenspellen en praktijkverhalen.

Een tip: Wees je ervan bewust dat je er zelf ook flink in moet investeren. Ik had me niet zo gerealiseerd dat ik weer ouderwets moest studeren.

 

Erkenningen

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)


Mediatorsfederatie_Nederland_Kwaliteitsregister_Basisopleiding(72)Accreditatie van mediation basisopleidingen door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).
Voorheen Nederlands Mediation Instituut – NMI).


Accreditatie van de opleiding Mediatorsfederatie_Nederland_Kwaliteitsregister_Familieopleiding(72)Familiemediator door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).
Voorheen Nederlands Mediation Instituut – NMI).


DEKRA_SIEGEL_2999_pdfDEKRA / ISO 9001:2008

Kwaliteitskeurmerk voor geven van trainingen en het uitvoeren van mediation.