Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maken de jongeren van Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Voor een kind kan het lastig zijn om hun gevoelens te delen met iemand die ze goed kennen. Ieder kind is loyaal aan beide ouders en ze willen allebei hun ouders ook niet afvallen. Daarom slikken ze vaak in wat ze écht voelen. Ze willen beide ouders namelijk geen pijn doen. Hierdoor kan een loyaliteitsconflict ontstaan.

“Wat ik geregeld wil hebben is dat mijn vader en moeder daadwerkelijk naar een mediator gaan. Ik nam als kind veel verantwoordelijkheid op me, om te zorgen dat mijn moeder blij bleef.” Dara (19)

Buddy Project
Om ervoor te zorgen dat kinderen van gescheiden ouders altijd hun ei kwijt kunnen, hun gevoelens kunnen delen en hun verhaal kunnen delen hebben wij het ‘Buddy Project’. Ervaringsdeskundige Buddy’s in de leeftijd van 18-25 jaar en die een maatschappelijke opleiding doen, zijn de Buddy van kinderen van gescheiden ouders. Via een speciaal ontwikkelde online app, kunnen zij altijd online praten met de speciaal voor hun geselecteerde Buddy. Zo blijft het laagdrempelig voor jongeren en bieden wij ze een veilige omgeving.

Op deze manier kunnen kinderen van gescheiden ouders altijd hun verhaal delen en krijgen ze steun van iemand die hun situatie goed kent. Ouders hoeven hun kinderen geen toestemming te geven om mee te doen met het Buddy Project.

Wat kun jij doen?
Door kinderen en/of ouders op het Buddy Project te wijzen, kunnen kinderen van gescheiden ouders op een gemakkelijke manier een gelijkgestemde Buddy aan zich gekoppeld krijgen.

Voor wie zijn de Buddy’s?
Buddy’s zijn er voor kinderen & jongeren van 10-24 jaar en zijn helemaal gratis. Ze oordelen niet, dus de kinderen van gescheiden ouders kunnen ze vertellen wat ze willen. Doordat de Buddy zelf ook gescheiden ouders heeft, kan een het kind van gescheiden ouders zijn/haar kwijt aan een onpartijdige persoon die zelf in dezelfde situatie heeft gezeten.

Leuk om te weten: In april hebben we het 1.000ste kind gekoppeld aan een Buddy!


The Lime Tree wil een steentje bijdragen aan de beeldvorming over de procedure van echtscheiding waarbij veel mensen nog steeds eerst aan een advocaat denken.
The Lime Tree heeft een bijzondere aanbieding voor iedereen die familie mediator wil worden. Lees meer.