Op 20 januari heeft minister Dekker een kamerbrief gestuurd met als onderwerp: wetgevingstraject mediation. Zou het dan toch nog een keer gaan gebeuren? Na twee pogingen in het afgelopen decennium gaat Sander Dekker in de komende maanden onderzoeken hoe zo’n wet er dan precies uit moet gaan zien. Er wordt een nieuwe titel geïntroduceerd: Beëdigd mediator. Wat dat precies inhoudt (registers, eisen, opleiding etc.) is nog helemaal niet duidelijk op dit moment.

Positief is dat de minister mediation een warm hart toe draagt wat hij nu nog om moet zetten in werkbare en efficiënte wetgeving. We houden je de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen!

Je hoeft natuurlijk niet te wachten met mediator worden totdat er een mediationwet wordt ingevoerd. Als je interesse hebt in een opleiding tot mediator, neem dan gerust contact op voor een persoonlijk en vrijblijvend studieadvies of kom naar één van de gratis informatiebijeenkomsten. Kennismaken kan ook via onze laagdrempelige workshops. Ben je al mediator? Dan wil je je misschien wel specialiseren of een PE-training volgen? Je leest het, The Lime Tree biedt opties genoeg voor iedereen die zich met mediation bezighoudt!