Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maken de jongeren van Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Kinderen van gescheiden ouders lopen vaak rond met heel veel vragen in hun hoofd. Op ons jongerenforum kunnen kinderen van gescheiden ouders vragen stellen en krijgen ze advies van gelijkgestemde jongeren die ook in hun situatie hebben gezeten.

“Als mijn moeder in een verdrietige bui is, denkt ze vaak aan de scheiding en gaat ze slechte dingen over mijn vader zeggen. Daar kan ik niet zo goed tegen en mijn vraag is hoe ik daar het beste op kan reageren?” Anoniem (11)

Een forum voor kinderen van gescheiden ouders
Op ons jongerenforum, hebben al veel kinderen een vraag gesteld aan onze ervaringsdeskundige jongeren. Maar ook delen kinderen soms hun gevoelens:

“Ouders moeten nooit op een boze manier tegen elkaar praten. Want dat is niet leuk voor kinderen. En ouders moeten elkaar begrijpen. En ouders moeten naar kinderen luisteren. Kinderen moeten er niet aan denken dat ouders elkaar niet aardig vinden. En dan moet je aan leuke dingen denken.” Indy (8)

Een forum voor gescheiden ouders
Omdat ook ouders vragen hebben, hebben we ook een forum voor ouders. Op dit forum krijgen ouders advies van ervaringsdeskundige jongeren.

 “Ik en mijn ex-partner hebben een dochter van 6 jaar. We zijn nu 5 jaar gescheiden. De regeling is dat onze dochter bij mij woont maar om het weekend en om de woensdag bij mijn ex is. Nu wil vader graat het weekend tot maandagochtend maar ik vind het teveel voor onze dochter. Zij zou op school moeten schakelen, na school naar de BSO en dan pas naar mij gaan. En dan begint het woensdag weer opnieuw. We worden het niet eens. Wat is jullie advies?”

Tip voor professionals
Je kunt kinderen en ouders altijd wijzen op het forum, zodat ook zij een vraag kunnen stellen. Inmiddels zijn er door 1885 kinderen en 1220 ouders vragen gesteld.


The Lime Tree wil een steentje bijdragen aan de beeldvorming over de procedure van echtscheiding waarbij veel mensen nog steeds eerst aan een advocaat denken.
The Lime Tree heeft een bijzondere aanbieding voor iedereen die familie mediator wil worden. Lees meer.