Corona maatregelen

Update 15 september 2021: The Lime Tree volgt de nieuwe richtlijnen zoals besproken op de persconferentie van 14 september 2021. Dat betekent in ons geval dat er door de hotels en restaurants waar The Lime Tree mee samenwerkt om een geldige QR code of een geldige negatieve test gevraagd zal worden vanaf 25 september aanstaande. Kun je die niet overleggen dan zal de toegang tot het hotel of restaurant worden geweigerd. Daarmee wordt deelname aan onze trainingen dan ook niet mogelijk. Mocht dat voor jou gelden dan komen we graag in gesprek over hoe we nu verder kunnen.

Lees hieronder de 5 meest gestelde vragen over de mediation opleiding tot MfN registermediator.

1. Hoe snel kan ik mediator worden?
2. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik slaag voor het assessment?
3. Wat als ik niet slaag?
4. Wat als ik geslaagd ben?
5. Hoeveel werk is er voor mediators?


1. Hoe snel kan ik mediator worden?

De modulaire opzet van The Lime Tree maakt dat je zelf kunt kiezen hoe lang je over je opleiding wilt doen (onder bepaalde voorwaarden natuurlijk). Minimaal is dat ongeveer een half jaar, maximaal is zo’n 2,5 jaar.

Toetredingseisen die door de MfN worden gesteld:

Mediation_examens_IntopZowel het theorie-examen als het assessment worden afgenomen door Examenbureau Intop. Het assessment kan worden afgenomen in de vorm van een live- of een video-assessment. Wij kunnen je helpen met het opnemen van de video.

 

2. Hoe kan ik er voor zorgen dat ik slaag voor het assessment?

Het assessment kan live worden gedaan of door middel van een door de kandidaat gemaakte video. The Lime Tree biedt de mogelijkheid een opname te maken voor het video assessment van Intop. We kunnen je in onze Assessment training (module 3) in een aantal weken goed voorbereiden op dit examen.

 

3. Wat als ik niet slaag?

Als je niet slaagt zul je het examen opnieuw moeten doen. Wij willen je dan natuurlijk ook graag ondersteunen en hebben daarvoor twee opties: Assessment op herhaling en Oefendagen.

Assessment op herhaling: voor de helft van de prijs kun je nogmaals de Assessment training volgen.
Daarnaast organiseren we oefendagen waar je onder leiding van een trainer met andere deelnemers kunt oefenen.

 

4. Wat als ik geslaagd ben?

Mediatorsfederatie NederlandAls je geslaagd bent kun je je laten registreren in het register van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Als je mediationzaken van de rechtbank doorverwezen wilt krijgen of voor andere overheidsinstanties wilt werken, heb je deze registratie sowieso nodig.
De titel MfN registermediator is beschermd en is dus ook een kwaliteitskeurmerk: het geeft aan dat je een opleiding hebt gevolgd, dat je twee examens hebt gehaald én dat je ook valt onder het tuchtrecht van de MfN.

Als je je mediationvaardigheden alleen in je werk wilt gebruiken dan is het dus niet noodzakelijk om je in te schrijven. Dat is een individuele afweging.

 

5. Hoeveel werk is er voor mediators?

Het is niet duidelijk hoeveel mediations er gedaan zouden kunnen worden op jaarbasis. Er wordt geschat dat slechts 4% van alle conflicten met mediation wordt afgedaan. Daarnaast ziet de Rijksoverheid het belang in van mediation. In een wetsvoorstel staat dat er een openbaar register voor mediators komt om het gebruik van mediation als methode van geschiloplossing te stimuleren. Het wetsvoorstel bevat ook enkele bepalingen om bestuursorganen te stimuleren vaker mediation in te zetten.

Het potentieel is dus heel groot. Tegelijkertijd is het ook zo dat startende mediators het vaak moeilijk vinden mediationzaken binnen te krijgen. Heb je (uit een oude of huidige baan) een netwerk? Laat iedereen dan weten dat je mediator bent! Wees een ondernemer, stel een ondernemingsplan op (inclusief acquisitie ideeën) en zorg dat de wereld weet dat jij dit kunt.

 

Verdere vragen?

Zijn je vragen nog niet allemaal beantwoord? Neem dan contact op via 030 – 22 55 910 of mail naar info@thelimetree.nl.